Qvilt in ’t wild! Deil

Wandkleed waarbij de lijnvoering van de vide geaccentueerd wordt door extra roedes en een variatie in het patroon.

± 247x147cm inclusief roedes, naturel&Stoer creme-grijs wolvilt.

Qvilt in ’t wild! Uden

Wandkleed ±158x116cm, naturel&stoer creme-grijs.
Opgehangen met aluminium strip aan de achterzijde.

Qvilt in ’t wild! Naarden

Tweeluik in gedoubleerd naturel&stoer creme-grijs. ±135 x145cm inclusief roedes.

Direct licht geeft schaduwen die het natuurlijke reliëf van mijn Qvilt wandkleden prachtig accentueren.

Qvilt in ’t wild! Oss

Om de akoestiek te verbeteren in deze ruimte, is hier gekozen voor een creme-grijs wandkleed van maar liefst 300x200cm!

Qvilt in ’t wild! Zutphen

Na de expositie ‘in den vreemde’ in het Stadsmuseum van Woerden, heeft dit kleed een prachtige plek gekregen in Zutphen.

Was te zien: Landhuis Oud Amelisweerd

Het begon met een ogenschijnlijk eenvoudig idee. Vele bijzondere, soms zelf revolutionaire uitvindingen ontstaan toevallig of vanuit een simpele en logische ingeving van de uitvinder. Zo ook hier. Het vernuft zit in het ontwerp, het materiaal en de techniek. Alex Feenstra, ervaren en kundig graficus en lithograaf, ontwierp een geometrisch patroon waarmee hij oneindig kan combineren. Hij begon met een ontwerp van strakke lijnen op een klein vlak. Eigenlijk een soort tegel. Alex Feenstra heeft die ’tegel van vilt’ vervolmaakt tot innovatieve, modulaire vloer en wandkleden.

De kleden van Alex worden niet geknoopt of geweven, maar met elkaar verbonden. De patronen die hij in de kleden verwerkt maar verlopen vaak per kleed naar andere vormen waardoor een ruimtelijk effect tot stand komt in een plat vlak. De ruimtelijkheid wordt versterkt door het natuurlijke reliëf van het materiaal: vilt.

De kleden hebben naast een decoratieve functie ook een praktische kant. In ruimtes met een harde afwerking van vloer en wanden ontstaat vaak een hinderlijke galm en zijn gesprekken lastig te voeren. Zo ook in deze historische keuken die voorzien is van achttiende-eeuwse tegeltjes, zogenaamde ‘witjes’ en een vloer van Carara marmer. De akoestiek is sinds het ophangen van de kleden enorm verbeterd.

Vanaf nu te zien tot en met januari 2021. Het museum is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Qvilt in Renata

In deze gloednieuwe Renata, hét tijdschrift voor ondernemende vrouwen, staat Qvilt met een vloerkleed uit de ‘Naturel & Stoer serie’ op bladzijde 37.

styling: Yvonne de Jong

Qvilt in Hollands Glorie

Qvilt is vermeld in dit blad ‘hollands glorie’ nummer 5.
Hoe leuk is dat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DesignDay!

QVILT staat samen met Goeters op DesignDay!
Maastricht: 25 – 27 Mei 2018

 

WAT IS DESIGNDAY?
Designday is een podium voor design in het zuiden van Nederland, voor (eur)regionale en (inter)nationale ontwerpers, die zelf produceren. Designday staat voor onafhankelijk, toegankelijk design van ontwerpers. Design waarin originaliteit, gezond verstand, ambachtelijkheid en duurzaamheid samengaan. Daarmee staat het in een actuele ontwikkeling, waarin design veel meer betekenis krijgt dan het ontwerpen van mooie gebruiksvoorwerpen alleen. Design dat, parallel aan nieuwe technologische ontwikkelingen, de individuele toepasbaarheid van gebruiksvoorwerpen toont; waarin moderne technieken geen doel zijn, maar een middel.