een Qvilt is dubbelzijdig te gebruiken

PUUR & DESIGN

De ‘klassieke’ Qvilt! Deze vloer- en wandkleden zijn gemaakt van 100% Merino wolvilt. En hebben van nature een luxe uitstraling.

Voor de ophanging heb ik 2 mogelijkheden;
Voor een minimalistische uitstraling een verborgen eikenhouten ophangsysteem met magneten.
Of een met vilt omwikkelde houten of aluminum roede. Bij de roede is het mogelijk om beide zijden van het kleed te gebruiken. Voor ophanging aan de roede lever ik met textiel omwikkelde schroefhaken mee. De roede kan eventueel ook aan de onderzijde.

 

KLEUR & NATUREL

Het 100% merino Puur&Design wolvilt is er naast diverse naturel en grijs tinten ook een rijke keuze aan heldere kleuren. En de stevigheid van dit vilt maakt ook meer complexe designs mogelijk.

Door verschillende kleuren Qvilt-elementen te combineren, die elementen werken als hele grote pixels die met elkaar vervlochten/verbonden worden, en daardoor ontstaan er oneindig veel design mogelijkheden. Vlakken, patronen, randen en zelfs kleur verlopen zijn mogelijk.

Maar door het ontwerp juist eenvoudig en rustig te houden accentueer je de natuurlijke structuur van de Qvilt kleden. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar vaak is eenvoud toch het mooist.

 

een Qvilt is dubbelzijdig te gebruiken
een Qvilt is dubbelzijdig te gebruiken

WATER & ZEEP

Wolvilt is de oudste vorm van textiel. Het wordt gemaakt door de vezels van de schapenwol aan elkaar te laten klitten. 

Dit kan met water, zeep en vrijving 

Schapenwol heeft een luxe uitstraling en unieke akoestische eigenschappen, die het woon en werkcomfort verbeteren.
Het is van nature vuilafstotend, brandwerend en vlamdovend. Het is biologisch afbreekbaar en nog eens recyclebaar.  

 

VLOER & WAND

Het wolvilt van de puur&design kleden is stevig en compact. Waardoor deze kleden ook gebruikt kunnen worden als vloerkleed. Maar ze zijn natuurlijk ook prachtig aan de wand om de akoestiek te verbeteren. Of wat denk je van een wandkleed dat doorloopt op de vloer, of andersom, een vloerkleed wat hangt aan de muur.

 

een Qvilt is dubbelzijdig te gebruiken